PD CCSH

Nabídka publikací Královéhradecké diecéze

Královéhradecká diecéze CČSH vydala v posledních několika letech publikace „pro různé věkové skupiny“. Věříme, že by mohly být přínosem a podnětem pro širší duchovenskou službu naší církve. Publikace jsou k dostání v Blahoslavu nebo na úřadu DR v Hradci Králové. Pokud budete mít zájem o některou z našich publikací, také rádi zašleme. Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

modlitbaModlitba v rodině. Štěpán Klásek a kol., 2016.
Formát A5 na výšku, 32 stran, ISBN 978-80-906490-0-2.

Cena: 20,- Kč

Modlitba může mít různou podobu, ale bez ní náš živý osobní vztah k Bohu vadne. Měla by být přirozenou součástí našeho života stejně, jako k životu patří dýchání každého tvora. „Modlitba v rodině“ má pomoci v běžném životě věřícího člověka. Tato malá publikace nabízí modlitby k různým příležitostem: ranní, večerní, nedělní, adventní, modlitba před cestou, za domov, za prarodiče, žehnání nemocného dítěte, přímluvy. Publikace je doplněna ranními a večerními písněmi.

Modlitba v rodině má sumarizovat i představit duchovní potřebu našich sester a bratří a podpořit tak duchovní a modlitební život našich věřících v rámci svých domovů.

jakJak to začalo? Pracovní listy ke Starému zákonu. Jana Pechancová, Pavel Pechanec, 2016.
(určeno školním dětem spíše I. stupně)
Formát A4 na šířku, 24 stran, ISBN 978-80-270-1384-5.

Cena: 20,- Kč

Umožňují využití jako samostatný materiál, ale také podpůrně k písním a příběhům Starého zákona Zpěvníku II. Ke každému příběhu je připraven dvojlist. První strana obsahuje omalovánku, domalovánku nebo spojovačku. Na protější straně pak najdete tematické úkoly: křížovky, rébusy, osmisměrky nebo úkoly ze všeobecných znalostí. Kladen je důraz na propojení s náboženskou výchovou, každé téma je doplněno krátkou modlitbou. Daným biblickým tématem se celou publikací prolíná jedno sjednocující téma – RODINA. V závěru publikace jsou připraveny metodické listy, které vychází z praktických zkušeností a mají sloužit ke zjednodušení přípravy na hodinu náboženství. Pracovní listy mohou pomoci příběh uvést, s úkoly jím procházet i vracet se k němu. Je zde velká nabídka nápadů, které se dají často obměňovat dle složení nebo naladění skupiny dětí.

predchazeniPředcházení. Jana Wienerová, 2015.
Formát A5 na výšku, 27 stran.

Cena: 25,- Kč

Publikace je zamýšlena jako inspirace k promýšlení posledních věcí člověka. Vychází z toho, že všudy před námi již prošel Kristus, proto nemusíme ztrácet důvěru ani v nesnadných a těžkých chvílích, kdy končí život někoho z blízkých nebo náš vlastní. Publikace sestává z několika částí: biblické texty a zaslíbení, modlitby, básně, úvahy.

zpev1Zpěvník I., Písně pro nejmenší. Marie Truncová, 2015.
(určen pro předškolní děti a děti mladšího školního věku)
Formát A5 na výšku, 30 stran, ISMN 979-0-66063-071-6.

Cena: 20,- Kč

Vybrané písně tvoří hudební doprovod úvodních kapitol Bible pro nejmenší (Lois Rock, nakladatelství Doron) – Stvoření světa a Noemova archa a jsou uvedeny biblickým textem, ke kterému se vztahují.

Písně svou poetičností a půvabem pomáhají dětem získávat krásný vztah ke všemu, co Bůh stvořil, a tím i k samotnému Bohu. Prostřednictvím propojení tématu s písní se mohou dívat jiným pohledem na jednotlivé biblické události. Hravou formou, často s pohybovým doprovodem, pomáhají rozvíjet představivost dětí, přispívají k pochopení i zapamatování událostí.

zpev2Zpěvník II., Písně ke Starému zákonu. Marie Truncová, 2015.
(určen pro děti školního věku)
Formát A5 na výšku, 34 stran, ISMN 979-0-66063-072-3.

Cena: 20,- Kč

Vybrané písně se tematicky vztahují k příběhům Starého zákona a jsou uvedeny biblickým textem. Je možné je dobře využít při hodinách náboženství, nedělní školy, u táboráku. Z velké části zpěvník obsahuje písně z tvorby duchovních naší CČSH.


zpev3Zpěvník III., Písně k Novému zákonu. Marie Truncová, 2017.
(určen pro děti školního věku)
Formát A5 na výšku, 34 stran, ISBN 978-80-906490-2-6.

Cena: 20,- Kč

Vybrané písně se tematicky vztahují k příběhům Nového zákona a jsou uvedeny biblickým textem. Je možné je dobře využít při hodinách náboženství, nedělní školy, u táboráku. Z velké části zpěvník obsahuje písně z tvorby duchovních naší CČSH.


omalOmalovánky: Stvoření světa, Noemova archa. Ilustrace: Jiří Havelka, připravila: Marie Truncová, 2015. 
(určeny pro předškolní děti a děti mladšího školního věku)
Formát A5 na výšku, 26 stran. ISBN 978-80-906490-3-3.

Cena: 10,- Kč

Umožňují využití jako samostatný materiál, což při oblibě omalovánek bude jistě vítanou pomůckou, ale zároveň mohou sloužit jako součást Zpěvníku I. Témata Stvoření a Noemova archa jsou lehce doplněna doprovodným textem a mohou tak vytvořit komplexní materiál pro rozmanité aktivity dětí při výuce náboženství a při duchovní péči (hudba, pohyb, výtvarný projev).

jeronymJeroným Pražský – tragický příběh středověkého intelektuála. Martin Chadima, 2016.
Formát A5 na výšku, pevná vazba, 227 stran, ISBN 978-80-260-9608-5.

Cena: 150,- Kč (Nyní pouze k dostání v knihkupectvích KOSMAS.)

Publikace nabízí hluboký vhled do intelektuálních zápasů středověkých teologů a filozofů, jejichž intelektuální a ideové nástroje vycházejí z antického myšlení. I proto je úvod knihy věnován přehledu řeckého myšlení, které se v průběhu staletí propojilo s myšlením židovským vycházejícím z života a díla Ježíše Nazaretského. Spolu s římskou kulturou se řecké uvažování a učení Ježíše Krista staly nosnými pilíři nově se utvářející evropské kultury, jejichž jedním z vrcholů jsou středověké zápasy mezi filozofickými realisty a nominalisty.

Publikace nabízí vhled do života a učení Jeronýma Pražského okouzleného učením anglického myslitele Johna Wyclifa, jakož i českého mistra Jana Husa.

hlavickyChytré hlavičky. Anna Holínská, 2016.
Formát A4, 64 stran, ISBN 978-80-906490-1-9.

Cena: 50,- Kč

…“Aktivizační program Chytré hlavičky, jak jej po léta připravuje Anička Holínská se snaží doprovázet klienty Domovů důchodců ve Dvoře Králové nad Labem a může se s úspěchem coby inspirace přenést i kamkoliv jinam. Oživování vědomostí, které tento projekt přináší, nese totiž v sobě i cosi hřejivého z ohně života a dopřává člověku jistý nadhled a humor. Záleží vskutku jen na našem srdci a chuti pomáhat sobě a druhým“, píše bratr biskup Pavel v resumé.

Metodika se věnuje jednotlivým písmenům celé abecedy. Pro jeden den – jedno písmeno – je připraveno dostatečné množství nápadů, inspirací, návodů, procházíte oblastí českého jazyka, společenských věd, matematiky, zeměpisu, dějepisu, hudebního okénka, luštění, rébusů i pohybových činností. Není opomenutá oblast duchovních témat, na závěr vždy modlitba se slovy začínajícími na probírané písmeno. Metodika se dá stejně tak dobře využít i při práci s dětmi nebo biblických hodinách.

viraVíra, naděje, láska – počátky, vývoj a současnost Církve československé husitské. Vladimír Hraba, 2017.

Formát 200x200mm, brožovaná, 50 stran s černobílými fotografiemi, ISBN 978-80-906490-4-0.

Cena: 30,- Kč

Publikace VÍRA, NADĚJE, LÁSKA, počátky, vývoj a současnost Církve československé husitské se chce ohlédnout za téměř sty lety Církve československé husitské. Vrátit se ke kořenům společenství a v jisté zkratce je zasadit do širšího rámce dějin křesťanství. Publikace ve dvanácti kapitolách popisuje počátky křesťanské církve, její vývoj, reformní dobu, počátky Církve československé husitské až po současnost. Také se zde seznámíme s výjimečnou osobností zakladatele církve dr. Karla Farského, s liturgií, architekturou a dalšími prvky, kterými se tato církev podobá jiným církvím nebo naopak se jimi liší a vyjadřuje tak svoji osobitost. Publikace vychází jako doprovodný materiál k interaktivní putovní výstavě se stejným názvem Víra, naděje, láska – počátky, vývoj a současnost Církve československé husitské a nabízí nejen seznámení s naší církví, ale i mnoho poutavých aktivit pro všechny hravé. Upřímně zveme.

farskyDr. Karel Farský – I. patriarcha Církve československé (husitské).

Martin Chadima, 2017.

Formát A5, brožovaná s klopami, 204 stran s černobílými fotografiemi, ISBN 978-80-906490-5-7.

Cena: 150,- Kč

Dr. Karel Farský, výtečný teolog i rozený představitel radikálního katolického reformismu.  V jeho necelých čtyřiceti letech v roce 1920 byla založena nová církev, jíž se stal Karel Farský výrazným představitelem. Následovalo sedm nesmírně vyčerpávajících let, ale i krásné a nadějeplné práce ve prospěch nové křesťanské denominace. Byly to roky plné modliteb, setkávání a radostí, ale i odříkání, zápasů a zklamání. Když v červnu 1927 Karel Farský umírá v nedožitých čtyřiceti sedmi letech, zanechává za sebou církev čítající několik set tisíc věřících, kolegium několika desítek duchovních a řadu oddaných spolupracovníků a přátel.

Karlu Farskému je věnována tato kniha. Je první monografií tohoto významného muže od roku 1989. Je poděkováním hluboce věřícímu knězi, biskupu, patriarchovi, od jehož úmrtí uplynulo v roce 2017 devadesát let.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Share

love uk

Odběr novinek E-mailem

Pražská diecéze CČSH

Nejnovější z našich rubrik

Kalendář událostí

Žádné události

Youtube kanál PD CČSH

yt ch

Bohoslužby

31.březen 2024, ne, 08:00
Kadaň
31.březen 2024, ne, 08:45
Most
31.březen 2024, ne, 09:00
Benátky nad Jizerou
31.březen 2024, ne, 09:00
Brandýs nad Labem
31.březen 2024, ne, 09:00
Benešov - bohoslužba
31.březen 2024, ne, 09:00
Kladno
31.březen 2024, ne, 09:00
Jílové u Prahy
31.březen 2024, ne, 09:00
Cítoliby

                          -- reklama --

baner cssh

r pisne

125x125

psyche

ZS ccshpraha25x125


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace

Rozumím

Abychom vyhověli novému legislativnímu nařízení EU, musíme, jako naprostá většina všech stránek na internetu, získat souhlas návštěvníků s použitím cookies.

Cookie je krátký textový soubor, který navštívená webová stránka odešle do prohlížeče. Umožňuje webu zaznamenat informace o vaší návštěvě, například preferovaný jazyk a další nastavení. Příští návštěva stránek tak může být snazší a produktivnější. Soubory cookie jsou důležité. Bez nich by procházení webu bylo mnohem složitější.

Soubory cookie slouží k celé řadě účelů. Používáme je například k ukládání vašich nastavení bezpečného vyhledávání, k výběru relevantních reklam, ke sledování počtu návštěvníků na stránce, k usnadnění registrace nových služeb a k ochraně vašich dat.

Detailní informace naleznete třeba zde